s-alt, punim imenom Soul Alternative, formiran je 2021. godine. Prvobitno zamišljen kao kolaboracija kantautora Filipa Marića i producenta Jasmina Avdića. U toj postavi, Filip i Jasmin stvaraju šest dijela koja su svaka svojim zvukom i stilom za sebe jedinstvena.

Iz tog zvuka nastaje ideja albuma pod imenom Teksture.

Album Teksture, koji je izašao na ljeto 2023. godine se bavi tematikom borbe čovjeka sa vlastitom sjenom, što se najbolje može vidjeti na prvom objavljenom singlu pod imenom Gorko slatko koji je nastao iz transformacije osjećaja zatvorenosti i anksioznosti u audio-vizuelno umjetničko djelo.

Članovi ovog sastava su Filip Marić (vokal), Bakir Memišević (klavijature), Amina Halilčević (bubnjevi), Vedran Savić (bas) te Mladen Ristić (gitara).

Bend se regionalnoj publici uživo predstavio na nekoliko festivala i koncerata, uključujući i: Kaleidoskop festival (Tuzla), Ethno festival (Tuzla), Underground Music Festival (Tuzla), Zima u Tuzli, Zlatna nit Music Fest (Bosanska Krupa), TAKT Festival (Novi Sad), te na državnoj gitarijadi „Na putu za jug“ u Mostaru (na kojoj je s-alt proglašen najboljim bendom) i na Sedmoj banjalučkoj gitarijadi (drugo mjesto).

Bend aktivno djeluje sa live izvođenjem i kroz multimedijske projekte.

Više o ovom ansamblu i radu ovih kreativnih ljudi možete pronaći na LINKU.

Dobrodošli u Tuzlu na Omnimusica 2024 !